
Lehtitaikinan voi toki tehdä itse, mutta me ostettiin paketti kaupan pakastealtaasta...heh Ja tosiaan levitettiin noista pihaomenoista tehtyä omatekoista omenahilloa todella reilukerros lehtitaikinan päälle ja sen päälle vielä tuoreita omenasiivuja ja kanelia. Toki näitä voi muotoilla oman mielen mukaan, mutta maku oli aivan fantastinen, ja varsinkin kun lisukkeeksi ostettiin vaniliavaahtoa, nam!
Jos pihallanne on paljon omenoita, niin ei kannata heittää yhtään hukkaan, vaan voitte tehdä siitä maukasta hilloa jota voikin sitten käyttää melkein missä jälkiruoassa tahansa. Pimeää syysiltaa kyllä piristää kauniisti katettu pöytä kynttilöineen ja omenakaneli jälkiruoka ;)!
Loppuun vielä omenahillon ohje, ja suhteet on helppo muistaa ja muutenkin hillo aika vaivaton valmistaa!
1dl vettä
n3 dl sokeria
kilo omenapaloja kuorittuina (voi myös laittaa 10dl astian täyteen omenapaloja)
(aikaa ;) ! )
Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa ja lisää kiehuvaan veteen omenapalat. Keitä hiljalleen välillä musertaen omenapaloja yhä pienemmiksi niin kauan kun seos on hillomaista, ja sekoita tasaisesti seosta, jottei se pala. Voit halutessasi lisätä vielä vaniliinisokeria tai kanelia
Nam, pakko tehä näitä tänään ennen kun noi omenat tossa pöydällä menee pilalle. Kuulostaa ihanan nopeelta herkulta! :P
VastaaPoistaKannattaa kokeilla :)! Tosiaan aikaa säästyy tällä jälkiruoalla.
VastaaPoista